Boknördstest

Haha, gjorde ett jätte roligt test på barnensbokklubb.se. Testet handlade om hur mycket boknörd man var.

Mitt resultat...



 Inte dåligt va? Gör testet ni också! För att komma till testet, klicka på bilden. Vad fick ni för resultat?

PEACE AND LOVE EVA




Dagens bild


Åh! är det inte vackert? Drömmer mig bort till tystheten, enkelheten och friden man känner när man befinner sig just där, i Norge. Bilden är tagen från i somras när jag och min familj spenderade nåra dagar i en stuga i telemark.

PEACE AND LOVE EVA


Trött/kall/ont i halsen

God eftermiddag! Sitter här i soffan efter en hel dags orientering. Det dick väl lite så där, haha (vi kom typ näst sist... ). Tror att jag har dragit på mig en ordentlig förkylning, sitter här och fryser trots att jag har en tjock-tröja på mig och täcke. Har jätte ont i halsen också, så jag har nyss druckit en kopp te med honung. Hoppas verkligen inte att jag blir sjuk... Ses!

PEACE AND LOVE EVA


Mitt allt

Vet ni vad som får mig att gå upp på mornarna?  Vet ni vad som får mig att lägga mig med ett leende på läpparna varje kväll? Vet ni vilka som har format mig till den jag är? Vet ni vilka som betyder mest för mig i hela unerversums historia, vilka jag är beredd att offra mitt liv för? Sex små betydelsefulla bokstäver, som är mitt allt. Min familj. Känner mig så himla stolt när jag yttrar de orden. Min familj. Min snälla, roliga och fina lilla pappa, min förståeende, hjälpsamma och söta lilla mamma och min urgulliga lilla brorsa. De tre människorna, är de bästa som finns på hela jorden. Jag har haft världens tur, ingen har någonsin fått uppleva samma kärlek, omtanke och entusiasm som jag. Tack mamma, pappa och arthur för att ni låter mig uppleva sådan sorts kärlek som människor offrar sina liv för. Älskare er.

PEACE AND LOVE EVA


Man vet att man har tråkigt om man gör ett sömntest!

- Vad har du på dig när du sover? Pyamasbyxor eller långkallingar+linne eller t-shirt
- Hur sover du helst? (på sidan, ryggen etc) När jag sover kurar jag ihop mig till en liten boll under täcket, haha.
- Hur många kuddar har du i sängen? Eh... Typ tre? Jo något sådant tror jag! Sedan så har jag en massa prydnadskuddar, för att det ska se mysigt och fint ut men de använder jag aldrig.
- Kommer du ihåg vad du drömmer på nätterna? Det beror på, om jag vaknar upp mitt i en dröm så kommer jag ihåg, annars inte.
- Har du drömt “sann-drömmar” någon gång? Om jag har! En massa gånger, riktigt läskigt!

Ha det bra!

PEACE AND LOVE EVA


Låt bilden få tala för sig själv...



PEACE AND LOVE EVA




Sovmorgon!

Morn morn! Sitter här med ett brett leende på läpparna med det faktum att det är sovmorgon! Wooho! Om det är något jag älskar så är det sovmornar (inte för att jag sover något vidare längre precis, haha). Man har tid till lite annat som att blogga tex... Igår när jag ver inne på Julias blogg blev jag väldigt inspererad an hennes kladdkaka som hon hade bakat, så jag fick helt enkelt ta och göra mig en själv! Jag fick värsta mys-atacken, sprang omkring i hela huset och tände ljus och gjorde det mysigt. Sedan så bakade jag en smaskig kladdkaka som var väldigt populär hos mamsen och brorsan.

Kladdkakan direkt ur ugnen...


Kladdkaka, hallon och te! Mums!


Förresten så undrade Alice om bilden i min header är tagen i Holland. Svar ja! Tror att den togs förra hösten. (För er som inte vet så är jag halv-nederländsk, mamma kommer från holland, eller okej, för att vara exakt, nederländerna. Så jag är där ganska ofta) Nu ska jag kolla lite på nyhetsmorgon. Hej så länge!
 KRAM EVA 

Varning för ett mycket långt inlägg (som förövrigt är veckans fråga)

Okej, egentligen skulle jag vänta några dagar till att svara på "veckans fråga" men jag kunde inte låta bli när jag såg Lindas fråga... Så här är veckans fråga! (Ni kan gärna fortsätta ställa frågor, jag kan ju svara på en massa fler!)

VECKANS FRÅGA, Vad tänker du när du skriver & hur lärde du dej skriva så himla bra/fint?

SVAR:
Till att börja med, tack! Tack så jätte mycket, för jag antar att det var en komplimang? Det var en mycket svår fråga du ställde! Vad jag tänker när jag skriver? Har faktiskt ingen aning! Jag skriver ofta när jag har mycket i huvudet och behöver rensa hjärnan men jag skriver också när jag är väldigt tom i huvundet så jag vet inte vad jag ska svara... Oftast när jag skriver så tänker jag bara på det, är så inne i min text att jag inte tänker på något annat. Varje tanke leder till den andra, och en rad av olika händelser och tankar flätas samman inom mitt huvud och tar upp all plats i mitt huvud. Så svaret är endå rätt enkelt, jag tänker bara på det jag håller på med. Alltså min novell, dikt, berättelse eller liknande. Den andra frågan då, hur jag lärde mig skriva så himla bra/fint? Skriver jag verkligen så bra? Jag kan inte göra mer en att tacka, och hoppas på att det åtminstone stämmer till en viss del. Vad jag däremot kan hålla med om, är att jag skriver mycket. Det är ett faktum. Och om man skriver mycket så måste man på något vis utvecklas, eller hur? Eller är det inte så det är? För att utveckla sitt skrivande och skriva "bättre" (beror förstås helt på hur man definerar det) så skulle jag nog säga att läsa är A och O. Läsa, läsa, läsa. Man får ett så mycket större ordförråd av att läsa och en massa insperation och ideér. Det andra som man ska göra är att skriva. Skriva så mycket som möjligt. Det är bästa är att göra det till en rutin, skriva några rader varje dag. Det kan låta rätt enkelt, men att läsa och skriva mycket gör större skillnad en du tror! Det där med hur pass bra och fint man skriver är en väldigt intressant diskussion, vissa hävdar att det krävs talang medans andra bestäm håller fast vid att "övning ger färdighet" d.v.s. att alla kan skriva med lite övning i bagaget. Jag själv tror att det krävs båda delarna. Vad tror ni?

Ny header (igen...)

Som ni ser så har jag gjort en ny header igen! Vad tycker ni? Är den snyggare/fulare än den förra? Jag själv gillar dess "renhet". Men det är ju en smaksak. Jag kommer nog byta snart igen så det är nog lungt. På återseende! KRAM EVA

Veckans fråga

Kom på en liten rolig sak som jag tänkte börja med här på bloggen. Veckans fråga! Låter det kul? Ni får ställa vilken fråga  som helst, men det vore kul om ni ställde lite "djupare" frågor, d.v.s inga frågor om jag har något husdjur eller liknande. Visst får ni fråga det också, i så fall så skulle jag kunnna sammanfatta ett litet inlägg med de fågor jag fått. Låter det bra? Sätt igång och fråga!

Vilsen...

Jag känner mig så vilsen. Känns som om jag fumlar i mörker, befinner mig i en mörk, djup skog som saknar slut. Jag springer fort, alldeles för fort, hinner inte med, uppfattar inga ljud eller dofter. Tid är något dyrbart, något som ska ta varas på. Och det gör jag. Alldeles för mycket. Jag hinner nätt och jämnt med, men förlorar något så mycket dyrbarare. Jag fortsätter springa. Springandet tar över mina tankar, tar upp varenda yta i mitt huvud och lämnar ingen plats åt något annat. Springandet avtar. Jag stannar. Det är som om jag vaknar upp ur någon slags dvala, allt känns så mycket verkligare. Jag står där en stund, mitt i den mörka skogen och upptäcker plötsligt att inget är som det ska. Träden var inte längre gröna, de var buna. Fåglarna kvittrade inte längre, de var tysta. De guldgula löven under mig lös inte längre likt guld, de hade förmultnat. Tiden var förlorad. Jag hade redan missat allt.

090927

Hemskt ledsen för dålig uppdatering! Har varit på landet i helgen, och inte haft tillgång till dator. Eller jo, men det tar ju en halvtimme att ens komma ut på internet! Hoppas ni förstår! Nu sitter jag i vardagsrummet med hela familjen och har CNN i bakgrunden. Känner mig förvånansvärt bra och lycklig just nu! Vet inte varför, om det beror på att jag har haft en underbar helg på landet eller för att jag sitter med världens gulligaste och mysigaste familj i samma rum, eller för att jag nyss har ätit choklad! Bra fråga! Alla alternativ verkar trovärdiga... Ses! 
KRAM EVA

Ny header!

Som ni ser så har jag fått en ny header! Jag har den här så länge, håller på med en mycket snyggare men som tar lite längre tid. Alla bilder är tagna själva och headern har jag gjort själv. Vad gör ni just nu? Jag sitter och tittar på lyxfällan, jätte deprimerande att titta på! Jag förstår inte hur folk kan göra så med pengar! Ofattbart... Nej nu ska jag gå och ta mig en kopp te och messa lite med mina kompisar! Dagens höjdpunkt, haha! Ses! KRAM EVA


Trött...

Hej, hej! Sitter här med laptopen i knät och tittar på kändisdjungeln. Har precis tränat, så nu ligger jag näst intill död på soffan, haha... Förresten så håller jag på med en ny header! Headern gör jag i picasa, ett jätte bra gratisprogram där man kan redigera bilder och göra fina collage. Picasa kan du ladda ner här. Har ni sett att min farmor har skrivit en kommentar? Duktigt va? Hon håller på och lära sig det där med internet, och hon är jätte duktig (ni vet, på den tiden fanns det inte ens tv-apparater, svårt att tänka sig!) Nu ska jag fortsätta att titta på kändisdjungeln, kanske skriver ett till inlägg senare. Ses! KRAM EVA


Morn morn!

God morgon! Sitter här nyduschad och klar inför skolan! Har sovmorgon så det är väldigt skönt. Jag har ätit pannkakor till frukost, lyxigt va? Vi åt det till middag igår och det blev några över så jag kunde inte göra annat än att äta upp dom följande dag... Nu är det triss på tv! Måste bara se det! Det är beroendeframkallande... Ses! KRAM EVA


Min lördagsmorgon

God eftermiddag! Hur har eran lördagsmorgon sett ut? Jag vaknade tidigt, kvart över åtta. Gick då ner och satte mig framför tv:n, och det blev naturligtvis bråk mellan mig och brorsan... Bråket slutade i kallabalik, alla i familjen blev inblandade. Så jag drog helt enkelt på mig träningskläderna och gick ut och sprang en sväng. När jag kom tillbaks hoppade jag på cykeln och cyklade till bageriet och köpte bröd. Det var min aktiva morgon det! Några kilometers jogging och några kilometers cykling sätter sina spår i bena... Hade grymt med mjölksyra! Nu har jag precis satt tänderna i en typisk lördagslunch bestående av rester från veckan och lite brunchmat. Riktigt gott faktis! Nu ska jag ta en varm och skön dusch! KRAM EVA

19.25

Mm... Nu har jag just avnjutit en jätte god middag med pasta carbonara, pizzasallad och tiramisu till efterätt framför tv:n med hela familjen samlad. Har kollat mejlen, kollat lite bloggar och skrivit några rader på min nya novell. Jag fick ett mejl av min kompis Jossan som tyckte att jag skulle börja med en liten följetång här på bloggen. Bra idé va? Eller var tycker ni? Hur ofta tycker ni att jag ska skriva? Och hur långt varje gång? Har några idéer om vad jag ska skriva om. Tack så mycket Jossan för tipset! Nu ska jag ner och köpa lite godis. Blir nog varken idol eller morden i midsomer, mamma och pappa ville se på Dirty Dancing som går på svt1 klockan 22. Önskar en fortsatt trevlig fredagskväll! KRAM EVA


Fredagsmys!

Hej alla glada, arga, ledsna, sura och lyckliga läsare! Sitter här med en kopp te i handen och en liten chokladbit som jag hittade i skafferiet insvept i en filt framför tv:n i soffan, känner mig lite ruggig. Bara jag inte blir förkyld... Äntligen har laptopen börjat fungera! Har inte hittat någon laddare till datorn, så det har varit lite besvärligt att blogga när jag varit tvungen och sitta på övervåningen och bloggat på min hemmadator. Men nu kan jag äntligen sitta i soffan och blogga! Sitter här lycklig över det faktum att det faktis är fredag! Äntligen! Slut på veckan, slut på tidiga mornar och slut på all stress! Halleluja! Väntar på att pappa och Ärtan ska komma hem från hockeyn, de ska ta med sig pizza! Mums! Men jag är ju inte så förtjust i pizza så jag får carbonara istället. Sedan ska vi ner till macken och köpa lite godis och fredagsmyset är komplett! Godis, pizza, tända ljus, ett avsnitt av idol eller morden i midsomer (kommer garanterat bli bråk om vad vi ska titta på...) och med hela familjen samlad kommer jag få en riktigt mysig fredagskväll! Åh, livet är allt härligt ibland!  


Min skrivkurs-läxa

I läxa fick vi på skrivarkursen att göra valfri uppgift i boken som vi fick, vilket jag också gjorde igår. Här kommer min lilla, ja vad ska vi kalla det för? Dikt? Novell? Berättelse?

Jag var död. Det var ingen tanke, ingen vision, ingen dröm eller ett konstaterande. Det var ett faktum. Död. Jag upprepade ordet för mig själv några gånger, som om ordet skulle förlora dess innebörd av upprepande. Jag vände och vred på ordet, men från alla håll och kanter såg ordet likadant ut. Fyrkantigt. Vad betydde ordet egentligen? Död. Var det en livsform? Eller en livsfas? Eller var det kanske bara ett oskyldigt, intetsägande, obetydligt ord, som bara gav oss en massa onödiga, felaktiga visioner av vad som fanns där bakom, där, där alla människors liv slutar. Jag visste inte, ville inte veta. Jag drog ett djupt andetag och vände mig om för att möta min död. Halleluja, jag var död. 

KRAM EVA  


God morgon!

God morgon! Hoppas ni har sovit gott, det har nämligen inte jag! Somnade ganska sent, var så uppslukad av mitt skrivande att jag helt glömde bort tiden... Så himla typiskt mig! Efter några timmars sömn så väcktes jag runt halv sex av mammas pysslande från nedervåningen. Sen så kunde jag inte somna. En väldigt trött Eva sitter nu framför datorn med blandade känslor! Det är fredag idag, solen skiner och jag har sovmorgon, men... Jag har skolfotto idag! Pip, pip, pip (ni förstår säkert att det där pipen betyder något riktigt fult)! Jag hatar skolfotton! Jag blir aldrig bra! Usch... Nu ska jag gå och se efter vad som finns i min garderob att ha på sig, blä! Hoppas ni får en trevlig fredag! KRAM EVA

Skrivarkurs!

Hej allesammans! Hoppas ni har haft en trevlig dag! Det har jag! Skolan gick förvånadsvärt bra idag. Jag vet inte varför, dagen var inte orginell på något sätt, men det kändes bara så bra! Kanske vaknade jag på rätt sida för en gångs skull? Nä, jag vet inte. Kanske beror det på att jag har haft en alldeles underbar eftermiddag, som kanske förträngt mina minnen från skoldagen... ? Jo, för det är precis vad jag har haft! Som jag kanske nämnt tidigare har jag börjat på skrivarkurs med min kompis Natasja (eller vänta nu... Har jag det? Nej, jag har nog inte gjort det. Gud vilken dålig bloggare jag är!). Jag har alltså börjat på en skrivarkurs i stadsbiblioteket (Jag hade aldrig varit där innan, så jag blev lagom överrskad... Shit vilken cool byggnad! Det slår nog alla bibliotek jag varit på!) med en författare. När jag såg skrivarkursen på bibliotekets hemsida anmälde jag mig utan att äns blinka! Äntligen! Har alltid drömt om något sådant här! Skrivarkursen var jätte rolig, men tyvärr var författaren som vi skulle vara med sjuk så vi fick vara med en förläggare istället, vilket var jätte intressant. På skrivarkursen fick vi också en bok, en bok med en massa lärorika och bra skrivövningar som jag verkligen rekommenderar att köpa. Boken är skriven av författaren som också leder kursen. Vi fick göra en jätte rolig skrivuppgift, jag tänkte berätta om den i ett senare inlägg. Tills nästa vecka har vi i läxa att göra valfri uppgift ur boken, även det berättar jag mer om senare. Efter kursen gick jag och Nataja omkring lite i biblioteket, man blir ju förstummad! Det är ett så himla coolt bibliotek! Sedan gick vi omkring och pratade lite och köpte lite godis, hihi... Hehe, onyttiga var vi, men gud vad vi njöt! Det var min härliga dag det! På återseende! KRAM EVA

PS. Tack så mycket för en jätte rolig dag med dig Tasha! Har alltid så kul med dig! Älskar dig så! DS.

Åh, vad vore livet utan kompisar?!

Åh, åh, åh! Sitter här och gråter... Jag är... Mållös! Jag vet inte vad jag ska säga, finner inga ord! Åh, åh, åh! Vill bara skrika! Lungn, jag gråter inte av sorg. Jag gråter av ren lycka. Ren lycka. Jag satt och surfade sunt lite, tiddade på min och mina två underbara bästisars nya blogg, och läste ett inlägg som fick mig att börja gråta av lycka! Så här löd inlägget:

Vi är tre flummiga och konstiga tjejer mellan 10 och 20 år. Vi har kul och skrattar hela dagen lång minst 5 gånger i veckan :) hahahahahaha (och lite till) men de e det som livet går ut på Skratt och kärlek <3 XD (och lite till) men det är det som gör att vi håller ihop och vi har gjort det i många år. Det är ju klart att v bråkar ibland men vi blir ALLTID sams igen <3<3 
/soffan


Det säger verkligen allt om oss. Jag, Linnea och Sofia. Jag fick någon slags uppenbarelse när jag lästa det. Dom är mina. Bara mina. Dom finns där. I vorrt och torrt. I ur och skur. För alltid. Jag älskar er tjejer. KRAM EVA


Kan livet bli bättre en så här?

God morgon! Sovit gott? Det har jag och jag är ovaligt glad idag! Vill ni veta varför? Jo, jag kom på ungefär halvvägs in på frukosten att jag hade sovmorgon! Vilken lycka! Så nu sitter jag här med en kopp te i handen och surfar runt lite. Har skrivit några insändare till bla. KP. Solen skiner och jag har sovmorgon. Kan livet bli bättre än så? KRAM EVA


Förlåt, förlåt ...

Förlåt, förlåt för dålig uppdatering! Denna vecka har varit väldigt intensiv, så jag har inte äns hunnit att kolla mejlen. Lovar att bättra mig! Hur har eran vecka varit? Min vecka har varit jätte bra! Känns härligt att riktigt komma igång nu, efter ett långt lov. Skolan rullar på, träningarana är igång så livet känns underbart just nu! Igår fick jag dessutom med en insändare i lokaltidningen, i detta fall mitt i bromma. Skickade in den innan sommaren, så tyvärr är jag inte särskilt nöjd då jag vuxit något enormt i mitt skrivande. Det var nämligen en dikt jag skickat in, som löd:

Livet är som en bok, varje sida är skriven, men inte läst. Med det menar jag att allt är förutsatt och planerat, men för att vi ska nå våra mål och uppfylla våra drömmar måste vi kämpa och läsa klart sidan! Vissa kapitel är väldigt sorgliga, medan andra väldigt glada och roliga. Kommer man till ett sådant där sorgligt kapitel är det viktigt att man fortsätter att läsa tills man kommer till nästa kapitel där en ny värld väntar!

Ja, som ni märker så är den inte särskilt bra... Jaja, på återseende! KRAM EVA

Dagens citat

"Man måste skiljas för att längta, man måste längta för att träffas, man måste träffas för att skiljas!"

citat från världens bästa vän, Natasja


Evas skrivarskola, del 1

Det här kanske är lite egotrippat, att lära ut saker som om man är värsta proffset. Men det är absolut inte så jag menar, jag vill bara dela med mig av mina förhoppningsvis bra tips som kanske kommer till nytta någon gång! Jag kommer ha min skola lite då och då, med lite olika teman. Dagens tema är beskrivningar, hur man kan beskriva miljöer och saker på ett vackert och beskrivande sätt som inte blir allt för tråkigt. Här är första delen i Evas skrivarskola!

EVAS SKRIVARSKOLA, DEL ETT. BESKRIVNINGAR

Bland det vikigaste i en text, vare sig det handlar om en lång berättelse eller en kort novell, är beskrivningarna. Beskrivningarna berättar hur huvudpersonen ser ut, hurdan han/hon är, hur han/hon känner etc. Beskrivningen berättar också hur miljön där det utspelar sig ser ut. En berättelse blir så mycket mer spännande och effektfullare med rikligt detaljerade beskrivningar. Är beskrivningarna något mindre och lite glesa kan det lätt uppfattas som lite billigt och inte skrivet så helhjärtat, som om man skrivit i bara förbifarten. Men det är också lätt att göra för detaljerade beskrivningar, då det blir tråkigt och jobbigt att läsa. Här kommer att gott exempel som visar att det blir så mycket roligare att läse med bra beskrivningar.

Stigen framför mig var täckt med stenar, mindre en vanligt grus. Gången vat täckt av löv i en massa färger. Stigen kantades av träd. Några fåglar satt i träden och sjöng, men de flesta fåglar hade redan flyttat. Solsken sipprade ner bland träden och värmde mina kinder. En vindbris drog igenom gläntan och skakade om träden så att löv föll ner. Med fåglarnas kvittrande och trädens susande satte jag mig mot ett träd och slöt ögonen och njöt av hösten



Den breda stigen framför mig var täckt med tusentals små stenar, något mindre en vanligt grus. Gången var täckt av stora lönnlöv i höstens alla färger-orange, gul, brunt och rött. Stigen kantades av träd med stora trädkronor och tjocka stammar. Några enstaka fåglar satt i de enorma träden och sjöng, men det flesta fåglarna hade redan flytt de kalla sverige i jakt på något varmare. Lite solsken sipprade ner mellan träden och värmde mina kalla kinder. En kall vindbris drog igenom den lilla gläntan och skakade om trädens grenar så att hundratals guldfärgade löv föll till marken. Vinden var iskall och stickande, så där som den kan vara om hösten. Med fåglarnas kvittrande och trädens susnade i bakgrunden satte jag mig ner mot en stor lönn, slöt ögonen och bara njöt av hösten.

Märker ni skillnaden? Visst blir det så mycket bättre med en mer detaljerad beskriving? Den här övningen är jätte bra att göra hemma, så greppa närmaste penna och skriv! Ni får väldigt gärna mejla in er text till [email protected] jag tycker det är jätte roligt och få läsa era texter! Det var allt för idag, på återseénde! KRAM EVA


Några förslag?

Hej allsemmans! Jag behöver hjälp! Det är så att jag har skrivkramp ... Haha, för någon dag sedan fick jag skrivatacker varannan minut och nu helt plötsligt har jag skrivkramp! Eller rättare sagt, mitt huvud är så fullt med tankar och idéer att jag inte vet vart jag ska börja. Så snälla, hjälp mig! Vad ska jag skriva om? Kärlek? Magi? Tankar om livet? Vad ska det vara i för format? Dikt? Novell? Berättelse? Jag vet inte ... Så snälla, VAD SKA JAG SKRIVA OM? KRAM EVA

Det är allt bra med kompisar ibland ...

Nu är jag ledsen ... Igår hade jag jobbat med en text i 6 timmar och sedan när jag skulle posta upp den på min blogg så försvann den ... Åh, jag var jätte nöjd och då ... Nej usch, det var verkligen hemskt! Jag grät och grät, fick ångest över att ha spenderat 6 timmar med en text som sedan inte fanns. Som tur var kom mina underbara vänner och tröstade mig! Vilken bra timing va?! Jag satt där och grät, och då kom dom och kramade om mig och bjöd på godis. Killarna kom med några knasiga kommentarer, jag skrattade och vips så var dagen räddad! Love my friends so much! KRAM EVA

En liten dikt om kärlek

Oj, oj, oj jag var på riktigt skrivhumör idag och fick ännu en skrivaratack alldeles nyss och kunde inte låta bli ... Här är resultatet!

Vad är det absolut farligaste, jobbigaste och svåraste vi kan utsätta oss för? Motorcyckelåkning? Klipphoppning? Bergsbestigning? Nej, nej och nej. Nä, just det, kärlek. Det är det som får oss bli blinda, vilja offra allt och till och med helt tappa fattningen. När man älskar någon, så växer kärleken till personen varje ynka sekund, minsta lilla beröring. Och ju mer man älskar någon, destå sårbarare blir man. Varje beröring får man sedan betala för när man står där, alldeles hjälplös och mållös, inför personen man älskar mest, och är beredd att offra sitt liv för som med de där små omöjliga orden, som knappt går att uttala eller ens tänka, berättar att den inte längre älskar en. Jag älskar dig inte längre, är orden.

En ganska kort liten dikt, men som ändå säger så mycket!
KRAM EVA


Var bara tvungen att skriva av mig lite ...

Hejsan allihopa! Har precis gjort mozartkulor (jo, jag vet det är inte jul, men det är ju såååå gott!) och sitter nu med laptopen i mitt knä och tv:n i bakgrunden och väntar på att mamma ska komma hem och göra tacos. Typisk fredagsmat, eller hur? Hos oss har det konstigt nog blivit vardagsmat, snabbt billigt och enkelt. Med ett plötslig skrivanfall sitter jag nu med datorn i högsta hugg och försöker skriva lite på min senaste novell. Passade på samtidigt att skriva ett par rader på min blogg. Ska försöka uppdatera så mycket som möjligt, men med en massa aktiviteter, läxor och uppgifter i hemmet som ska göras blir det lite svårt ... Nu när jag ändå håller på passar jag också på att skriva av mig lite med det som rör sig i mitt huvud just nu.

Jag har just fått upp ögonen för något mycket viktigt, om inte livsvikigt, ja kanske rent ut av det viktigaste här i livet, vänskap. Det låter kanske lite konstigt, men jag har inte riktigt förstått hur oerhört viktigt det är, jag har liksom tagit det för givet. Tagit för givet att det alltid finns någon som säger "hej" när man kommer till skolan, någon som kommer med läxor när man är sjuk eller någon att stötta sig mot när livet inte längre bär. Men destå mer jag tänker på det, destå oförnuftigare blir jag. Det är inte alls så självklart, det där med kompisar. Jag klandrar mig själv för det jag gjort, tänkt att; "men mina kompisar dom minnsann, dom skulle aldrig lämna mig" eller "men dom måste ju förlåta mig för det där ... ". Men hur kan jag tänka så? Tänk om dom inte längre vill ha mig? Vad gör jag då? Blotta tanken gör mig nästan illamående, att jag kanske en dag kommer stå där, alldeles ensam och vilsen utan några kompisar. Varje gång jag ser på mina kompisar, varje gång jag hör deras röst, varje gång jag öppnar ett sms från mina kompisar känner jag att jag måste ge dem så mycket mer. Det ger mig så mycket, sätter guldkant på min vardag och förgyller mitt liv, men vad får det tillbaks? Mina kompisar hävdar bestämt att jag minnsann ger dem mycket också, men jag vet inte ... Jag får helt enkelt ta och lita på mina kompisar, hoppas att det ger mig ett innerligt och ärligt svar. Jag tror att man själv inte kan se vad man gör för sina kompisar, utan bara se det dom gör för en själv. Vänskap kan enligt mig gemföras med kärlek, en äkta vänskap kan vara minst llika djup som en förälskelse. Oavsätt om man har någon man älskar eller ej, någon som man vill leva hela sitt liv med, så klarar man sig helt enkelt inte utan riktigt bra vänner. En vän ska man kunna prata om allt med, och inte kan man väl diskutera sin kärlek med den man älskar? Nej justdet, i sådana situationer behöver man en vän. Jag är oerhört tacksam för att jag har fått dessa underbara människor omkring mig till vänner, finner inte ord för hur mycket jag behöver dem och hur mycket det betyder för mig!

Jag var barar tvungen, allt får inte plats i mitt huvud, det är så mycket som rör sig i mitt huvud att jag helt enkelt var tvungen att rensa hjärnan lite. På återseende! KRAM EVA


RSS 2.0